zondag 31 maart 2013

Productieketen.

Ik heb voor het onderwerp kaas gekozen omdat het mij wel interessant leek hoe kaas nou eigenlijk wordt gemaakt. Toen ik op de site naar een filmpje zocht over kaas vond ik er een die me aansprak. Die ging ik kijken. Blijkbaar gingen ze niet vertellen hoe kaas wordt gemaakt, maar gingen ze vertellen over "nep kaas'' en ''echte kaas'

Echte kaas.
 
 
Ze vertelden dat er steeds meer producten zijn met ''nepkaas''. Daarom ging het team van het programma de Keuringsdienst van Waarde op zoek naar het antwoord.
Zo ontdekten ze dat er op veel verpakkingen stond dat er kaas in zat, terwel er ''nepkaas'' in zat.

Vaak stond het dus onduidelijk aangegeven of er nou nep of echte kaas in zat.

Er worden nu ook steeds meer producten gemaakt met ''nepkaas'' dan met echte kaas.
Veel kaasboeren zijn het daar niet mee eens maar om alle nepkaas fabrieken te stoppen is ommogelijk.
En omdat het erg onduidelijk op de producten staat of er nou echte of nep kaas in zit gingen de mensen van Keuringsdienst van Waarde een naam verzinnen voor nepkaas uiteindelijk kozen ze voor Melta.

Ze gingen naar veel Nepkaas-fabrikanten om te vragen of ze deze naam wilden gebruiken. De meeste fabrikanten zeiden nee, dus daarom zie je nu nog steeds gewoon op de producten kaas staan in plaats
van Melta.

Nep kaas.



Ik heb veel geleerd van de uitzending bijv. dat kaas en nep kaas gewoon even gezond is en hetzelfde smaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten